Winnaars Irma van Zijl en Evelien Wielzen mogen hun idee voor Haven uitvoeren. (Foto: aangeleverd)
Winnaars Irma van Zijl en Evelien Wielzen mogen hun idee voor Haven uitvoeren. (Foto: aangeleverd)

Winnaars Havenidee bekend na Maak Wat Van Je Dorp-dag

Wonen

HAVEN - Tijdens de Maak Wat Van Je Dorp-dag zijn zondag twee winnaars met een groot idee voor Almere Haven bekendgemaakt. Nadat er gestemd was op de ideeën door meer dan 120 Havenaren mochten Irma van Zijl en Evelien Wielzen hun prijs van Stichting Havenidee in ontvangst nemen. Zij mogen komend jaar hun ideeën voor het oudste stadsdeel van Almere gaan uitvoeren. 

Irma van Zijl gaat met haar idee ‘Haven Art’ een licht en vrolijk kunstwerk realiseren in fietstunnel de Oldepoort. “Mijn idee is om de fietstunnel op te vrolijken en veiliger te maken”, vertelt zij. “Professioneel graffiti-kunstenaar Kasper Jongejan gaat samen met jongeren uit de buurt een eigen street-art stempel zetten, waarmee meer betrokkenheid en eigenaarschap in de eigen buurt wordt gecreëerd.”

160 jaar Keti Koti

Evelien Wielzen gaat komend jaar aan de slag met het organiseren van 160 jaar Keti Koti in Almere Haven. “Door een Keti Koti viering te organiseren wil ik het slavernijverleden in Suriname onder de aandacht brengen bij Havenaren”, licht zij haar idee toe. “Ik wil het echt samen organiseren, jong en oud, iedereen is welkom om mee te doen. Door samen een evenement te organiseren denk ik dat we echt voor meer verbinding kunnen zorgen.” Zij ziet het al helemaal voor zich. “Een gezellig Surinaams feest met muziek en lekker eten, maar waar ook aandacht is voor bewustwording van het slavernijverleden.”

De dames moesten het opnemen tegen Chris van der Paardt, die budget had aangevraagd voor het aanschaffen van een ruw terrein maaier voor Voedselbos Park Uithof en Loek Kaizer, die een nieuwe belevingstuin met blotevoetenpad wilde openen. Ook deze ideeën konden rekenen op de nodige steun van Havenaren en Havenidee blijft met hen in gesprek over mogelijkheden.

Expositie en Havenmarkt

Tijdens de Maak Wat Van Je Dorp-dag werd er ook gebrainstormd en was er een expositie met al uitgevoerde kleine en medium ideeën. Op de Havenmarkt konden bezoekers langs bij verschillende maatschappelijke organisaties en bij de bingo waren cadeau’s van ondernemers uit Haven te winnen. De kinderen vermaakten zich intussen met kleurplaten, schminken en suikerspinnen. 

Idee aanmelden

Havenaren die ook een idee hebben dat zij graag zelf zouden willen uitvoeren, kunnen hun idee aanmelden via www.haven-idee.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto