De huizenprijzen dalen in Almere (Foto: Dijkstra Fotografie)
De huizenprijzen dalen in Almere (Foto: Dijkstra Fotografie)

Woningaanbod in Almere gestegen

Wonen

ALMERE - De transactieprijzen van woningen in Nederland zijn dit kwartaal gedaald met 6,4% ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van de NVM. Met deze daling lijkt de extreem verhitte woningmarkt af te koelen. Naast de prijsdaling is er sprake van een stijging in het aanbod, hierdoor krijgt de koper nog meer ruimte op de woningmarkt. In Almere is het woningaanbod in het vierde kwartaal van 2022 gestegen naar 439. Dat is 27% hoger dan het vorige kwartaal. 

In het vierde kwartaal werden er 383 woningen verkocht in regio Almere, dit is 9% minder dan het vorige kwartaal. Makelaar Mariëlle Zaalberg van Hoekstra en Van Eck Makelaars licht toe: “We zien dat het aanbod groeit, dit zorgt ervoor dat de woningzoeker meer keuze heeft dan voorheen. Vorig kwartaal kon de koper nog kiezen uit 2,5 woningen, dat is nu gestegen naar 3,4 woningen.” 

Er is sprake van een evenwichtige woningmarkt als kopers uit vijf woningen kunnen kiezen. Dit is nog niet aan de orde, waardoor er nog steeds schaarste is op de woningmarkt. In het vierde kwartaal werd in Almere 71% van de woningen boven de vraagprijs verkocht.

Huizenprijzen dalen verder 

In Almere werd in het vierde kwartaal van 2022 gemiddeld 401.000 euro betaald voor een woning, dit is een daling van 6,3% ten opzichte van vorig kwartaal. Eind 2021 betaalde kopers voor een woning in Almere een bedrag van 442.000 euro. Landelijk zijn de prijzen ten opzichte van vorig jaar gedaald met 6,4%.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto