(Foto: Raisin.nl)
(Foto: Raisin.nl)

Almere Eldorado voor woningbeleggers

Wonen

ALMERE – Almere is een Eldorado voor vastgoedbeleggers. Na Utrecht staat Almere op de tweede plek als meest interessant van de vijftig grootste Nederlandse gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van Spaarplatform Raisin.nl.

Gierende inflatie, een onzekere aandelenmarkt en negatieve spaarrentes. Tel daarbij op een oververhitte woningmarkt (de huizenprijzen waren in april 19,7% hoger dan het jaar eerder) en het is duidelijk waarom investeerders kiezen voor vastgoedprojecten. De locatie van een investeringspand is volgens Raisin een belangrijke succesfactor. Almere blijkt daarbij zeer interessant voor woningbeleggers. Op basis van de voorspelde groei van huishoudens, het aanbod van koophuizen, de gemiddelde periode waarin een woning te koop staat, het percentage woningen jonger dan 2010, de wijziging in de woningvoorraad en de stijging in WOZ-waarde, heeft spaarplatform Raisin.nl de beste gemeenten voor vastgoedinvesteringen op een rij gezet. Voor dit onderzoek zijn de vijftig grootste gemeenten van Nederland geanalyseerd. 

Motivatie

Raisin motiveert de hoge score voor Almere vooral vanwege de te verwachten groei. Er wordt verwacht dat het aantal huishoudens tegen 2040 een groei van 39% zal vertonen. ‘Voor al die nieuwe huishoudens zullen heel wat huizen moeten worden gebouwd’, aldus het rapport. ‘Doordat vraag en aanbod niet in balans zijn, schieten de prijzen omhoog. Alleen al in de afgelopen twee jaar is de waarde van onroerend goed met 24% gestegen, waardoor Almere een aantrekkelijke optie is voor elke belegger.‘

Utrecht

Alleen Utrecht scoort met 45,9 beter dan Almere als beste locatie voor vastgoedinvesteringen. Almere volgt met een score van 41,5. Op de derde plaats staat Haarlemmermeer (38,3). De slechtste gemeente om een investeringspand te kopen is Sittard-Geleen met een score van 5,6 punten.

Klik hier voor het volledige onderzoek

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto