Bewoners Simone Lanser (links),  Jolanda van Straaten (rechts) bieden met Jolanda Haft (SP Hulpdienst) de petitie aan.
Bewoners Simone Lanser (links), Jolanda van Straaten (rechts) bieden met Jolanda Haft (SP Hulpdienst) de petitie aan.

Huurders De Gouwen willen inspraak bij renovatie

Wonen

DE GOUWEN – Huurders van de De Gouwen in Haven willen meer inspraak bij de geplande woningrenovatie die Ymere gaat uitvoeren. Vorige week hebben ze, met steun van de SP, een petitie overhandigd aan een vertegenwoordiger van de woningcorporatie. De petitie is 91 keer ondertekend.

Het renovatieproject van De Gouwen staat voor komende zomer op het programma en kwam onlangs onder een vergrootglas toen een woning aan de Bosgouw waar de bewoners te maken hadden met ernstige schimmelvorming. Vorige week was er een bewonersavond waar ook een vertegenwoordiger van Ymere bij aanwezig was. De huurders overhandigden, samen met de SP, een petitie waarbij inspraak wordt gevraagd bij de geplande woningrenovatie. De petitie is door 91 huurders ondertekend en roept Ymere op om de huurders tijdig bij de komende renovatie van hun woning te betrekken.

Lange lijst

De petitie bevat een lange lijst van vragen waar de huurders tijdens de eerstvolgende bewonersbijeenkomst, die op 15 maart gepland staat, een antwoord op willen hebben. Met de antwoorden willen de huurders vervolgens met Ymere in overleg om goede afspraken te maken over de verbetering van hun woning.SP-raadslid Rijk Ravestein sprak steun uit voor de petitie en riep Ymere op om vooral goed naar de huurders te luisteren: “Niet alleen aan de woningen maar ook in de communicatie met de corporatie valt nog heel veel te verbeteren.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto