Hoogste punt Highnote in Stad-centrum bereikt. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Hoogste punt Highnote in Stad-centrum bereikt. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Hoogste punt Highnote bereikt

Wonen

STAD CENTRUM - De markante woontoren HIGHnote, tegenover het politiebureau in Stad, heeft het hoogste punt bereikt. Het pand is 63 meter hoog.

Het pand wordt gebouwd door gebiedsontwikkelaar AM en telt negentien verdiepingen. Het complex biedt ruimte aan 157 appartementen (huur) inclusief 66 Friends-woningen en speelt programmatisch in op de woonwensen van woningstarters en woningdelers op de woningmarkt van Almere. In de plint van het pand komen winkels.
Ook zijn er verschillende semipublieke buitenruimten met een eigen sfeer en inrichting (het Hof, de Werf en de Daktuin). Wonen, werken, verblijven en ontmoeten lopen hier op vloeiende wijze in elkaar over. Het ontwerp van HIGHnote komt van Studioninedots. De realisatie is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Hoogstedelijke ontwikkeling

“Met Highnote geeft AM Noordwest invulling aan het ontwikkelen van een inclusief woongebouw”, zegt Peter Heuvelink van de gebiedsontwikkelaar. “Met het combineren van woon-, werk- en verblijffuncties is het pand een veelzijdige en hoogstedelijke ontwikkeling in het centrum van Almere.” Via de website van Highnote kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de nieuwsbrief en krijgen automatisch bericht wanneer de verhuur van start gaat. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners eind 2023 hun nieuwe woning betrekken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto