Het nieuwe plan voor de zorgwoningen. (Foto: VNL Architecten)
Het nieuwe plan voor de zorgwoningen. (Foto: VNL Architecten)

Nieuw plan voor zorgwoningen Kadegriend

Wonen

DE GRIENDEN – Er is een nieuw plan gemaakt voor de realisatie van zorgappartementen aan Kadegriend in Almere Haven, aan de overkant van de Jumbo-supermarkt. Op dit moment zijn daar een feestlocatie, sportschool en beautysalon gevestigd.

Er was vanuit de bewonersvereniging Meenten en Grienden flink bezwaar tegen het oorspronkelijke plan met acht woonlagen dat was voorgelegd door Woonzorg Flevoland, ontwikkelaar Fraxus en de gemeente. Ook vonden de bewoners dat er te weinig inspraak was geweest.
Omdat de wensen ver uit elkaar lagen is nu een nieuw ontwerp gemaakt waarbij de bouwhoogte en bouwvolume is verminderd. Volgens een brief aan de gemeenteraad gaat het om honderd woningen, een woordvoerder van de gemeente laat echter weten dat het 75 woningen betreft.
Het nieuwe plan is met de vertegenwoordiging van omwonenden besproken en ook door hen wordt het als basis voor verdere uitwerking gezien. Woonzorg Flevoland heeft daarbij aangegeven het participatietraject vorm te zullen geven in samenwerking met de bewonersvertegenwoordiging.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto