Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kersenbomen Pianoweg moeten worden gekapt

Algemeen

Door Marcel Beijer

MUZIEKWIJK – Acht kersenbomen aan de Pianoweg in Muziekwijk worden in de week van 22 maart gekapt omdat ze in slechte conditie verkeren en te dicht langs de panden staan. Een aantal bewoners is erg verdrietig over de kap.

“We hebben ieder jaar veel plezier van de kersenbomen”, zegt mevrouw Van Den Bosch die vanuit haar woning recht op de bomen uitkijkt. Van Den Bosch woont in het appartementencomplex recht tegenover de Contrabasweg en is in het complex een handtekeningenactie gestart. “In 2015 zijn alle grote bomen aan de Pianoweg al gekapt. De gemeente zei dat die snel groter zouden groeien, maar het zijn nu nog steeds zielige sprietjes. En nu gaan deze bomen ook al weg.”

Noodzakelijk

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het noodzakelijk om de acht kersenbomen te kappen. “Na inspectie is gebleken dat de conditie van de bomen langs de Pianoweg sterk achteruit gaat. Ook staan een aantal bomen te dicht op het gebouw en ingrijpend snoeien wordt slecht verdragen door de bomen. Dat komt doordat kersen over het algemeen niet erg oud worden en op een gegeven moment aan het aftakelen zijn. Dat zien we ook gebeuren met de kersen aan de Pianoweg in de vorm van twijg- en taksterfte.”

De aftakeling wordt volgens de woordvoerder nog eens versneld doordat de groeiplaats niet optimaal is ingericht. “De bomen moeten worden vervangen. Vanwege de kabels en leidingen in de ondergrond is er ruimte voor zes bomen. De bewoners mogen kiezen welke boomsoort wordt terug geplant.”

De vier bomen die op de rotonde zelf staan, ontlopen overigens de hakbijl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto