De zoon van ijscoman Carlo Guida overhandigde de gemeenteraad een petitie voor een tegel voor zijn vader (Foto: aangeleverd)
De zoon van ijscoman Carlo Guida overhandigde de gemeenteraad een petitie voor een tegel voor zijn vader (Foto: aangeleverd)

Almere City, ijscoman en Shantykoor strijden om Walk of Fame Almere tegel 2023

Algemeen

ALMERE – Almere City FC, ijscoman Carlo Guida en Shantykoor Almere zijn de drie genomineerden voor de Walk of Fame tegel 2023. Almeerders kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen.

De Walk of Fame Almere wordt uitgebreid met tegel nummer 50. De tegelroute in Almere Centrum vertelt het unieke verhaal over de stad. De nieuwe tegel heeft betrekking op het jaar 2023. Almeerders kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriet: Almere City FC, ijscoman Carlo Guida of het Shantykoor Almere.

Drie begrippen

Voetbalclub Almere City promoveerde in 2023 voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. Een mijlpaal voor de stad en provincie. Het Shantykoor is genomineerd omdat het koor in Almere en omstreken een begrip is. In 2023 zijn ze uitgeroepen tot de eerste ‘Vaandeldrager’ van de Almeerse Amateurkunst. Carlo Guida van Jonico IJs overleed in 2023 en was de eerste ijscoman van Almere. Mooie jeugdherinneringen voor velen. In juli 2023 is er een petitie aangeboden aan de gemeenteraad voor een tegel. Drie echte Almeerse begrippen dus.

Stemmen

De Walk of Fame Almere is een cadeau van Rabobank aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum. Elk jaar tot en met 2043 schenkt Rabobank de gemeente en haar inwoners een nieuwe tegel. De bekendmaking van de tegel van het jaar 2023 is tijdens de tegelonthulling op zaterdag 14 september in Almere Centrum.
Stemmen kan tot en met 1 juni via https://www.visitalmere.com/nl/walk-of-fame/stemmen

Vaandeldrager Shantykoor Almere is ook genomineerd voor een tegel. (Archieffoto: aangeleverd)
Almere City FC, dat promoveerde naar de Eredivisie, maakt ook kans op een tegel. (Archieffoto: Ron Baltus)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto