Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kap kersenbomen Pianoweg uitgesteld naar herfst

Redactie

MUZIEKWIJK - De kap van de acht kersenbomen aan de Pianoweg is uitgesteld naar de herfst. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Bewoners kregen een brief waarin staat dat de kap, die deze week zou beginnen, geen doorgang zal vinden.

Deze krant publiceerde twee weken geleden over de bomenkap. Volgens de gemeente verkeren de kersenbomen in slechte conditie en staan ze ook te dicht langs de panden. Een aantal bewoners is erg verdrietig over de kap. De fractie van de Partij voor de Dieren stelde naar aanleiding van het artikel schriftelijke vragen over de kap. De partij wilde weten of de kap past binnen de regels die zijn vastgesteld en zette vraagtekens bij het tijdstip, omdat het momenteel broedseizoen is.

Particiaptie

Volgens een woordvoerder van de gemeente is voor uitstel gekozen om de participatie met bewoners goed af te ronden. “Momenteel zijn er te weinig reacties gekomen om een eenduidig beeld te vormen. We willen de bewoners extra uitleg geven over de noodzaak van vervangen en aangezien het plantseizoen nu ten einde loopt hebben we besloten om dit uit te stellen naar het najaar.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto