Anne de Lange en Pelya Filippova wonnen goud en werden districtskampioen. (Foto: aangeleverd)
Anne de Lange en Pelya Filippova wonnen goud en werden districtskampioen. (Foto: aangeleverd)

Twee districtskampioenen voor GTV de Badhoeve Almere

Sport

ALMERE - Afgelopen zondag was de laatste districtswedstrijd voor de ritmische gymnasten van GTV de Badhoeve uit Almere. Het was een spannende dag, want hierna werd ook de doorstroming naar de landelijke finale bekend gemaakt.

De dag begon met de senioren, waar Joyce Kelderman (categorie 2006+) derde werd door twee sterke oefeningen met bal en hoepel te laten zien. In de categorie prejunioren 2013 pakte Pelya Filippova voor de tweede keer goud met haar hoepeloefening. Zij werd hier ook uitgeroepen tot districtskampioen. 

In de middag kwamen de junioren in actie. Alle gymnasten hebben goede oefeningen laten zien met hoepel en bal. Maiti Nguyen behaalde goud in de categorie junioren 2010. Anna de Lange won eveneens goud en werd uitgeroepen tot districtskampioen, terwijl Nadine Smit zilver won bij de junioren 2009. 

De landelijke finale voor de 2e divisie is op 8 juni in Zwijndrecht. Vanuit Almere zal GTV de Badhoeve vertegenwoordigd worden door Joyce Kelderman, Anna de Lange, Maiti Nguyen, Pelya Filippova, Anna Kondas en Wiktoria Dekhtyaruk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto