Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zo woon ik: Wonen op hoogte in Duin

Algemeen

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

DUIN – Het eenentwintig verdiepingen tellende witte gebouw aan de Duinweg is een opvallende verschijning vanaf het Almeerderstrand. Jolanda Jansen en haar man Ferry wonen sinds een half jaar op de vijftiende etage van het appartementencomplex ‘San Francisco’. Het uitzicht vanuit hun woning is indrukwekkend. “Op een heldere dag zie je Amsterdam, Volendam en Amersfoort”, wijst Jolanda. Niet verbazend dat het stel het balkon een van de fijnste plekken van het huis noemt. “Het balkon kunnen we dichtmaken met glazen wanden. Als het zonnetje erop staat kun je dus snel buiten zitten. En van de prachtige zonsondergang word ik elke dag blijer”, vertelt Jolanda.

Het stel woonde dertien jaar aan de Octanthaven in Noorderplassen West. “Dat is een fantastische wijk waar we met heel veel plezier hebben gewoond. We hadden vrij uitzicht over de haven en de boten en woonden in een ruim huis. Maar toen onze vier dochters het huis uit waren werd dat huis te groot voor ons tweeën. Ferry en ik hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we in een mooi appartement wilden gaan wonen als de kinderen het huis uit waren”, legt Jolanda uit.

Toen het stel een advertentie voor het nog te bouwen project zag, was hun interesse gewekt. “We hebben meteen een brochure opgevraagd. We waren nog nooit in Duin geweest, maar toen we er gingen kijken waren we verkocht. Wat een mooie en unieke plek! We konden meeloten in het project en kregen uiteindelijk deze woning.”

Waterliefhebbers

De nieuwe woonplek is voor waterliefhebbers als Jolanda en Ferry ‘echt perfect’. “We genieten van het prachtige uitzicht op het IJmeer, op de boten die voorbij varen en op de jachthaven Marina Muiderzand. In de zomer zijn we veel met onze boot op het water te vinden. Vanaf de boot kijken we zo naar ons huis en vanuit ons huis kunnen we de boot zien liggen in de jachthaven. We hebben een watersportbedrijf FlevoNautica op industrieterrein Poldervlak in Buiten. Onze showroom verhuist binnenkort naar de haven bij Marina Muiderzand, waar we dan ook de mogelijkheid hebben om onze boten te water te laten. Heel bijzonder dat we dan vanuit ons huis ook naar ons bedrijf kunnen kijken.”

Wandelgroep

Wonen in Duin omschrijft Jolanda als ‘bijzonder’. “Je wandelt hier heerlijk in de duinen, langs het water of op het strand. Op Facebook ben ik lid geworden van een groep voor nieuwe vriendschappen in Almere. Ik plaatste een oproep om te wandelen met andere vrouwen. Zo ontstond een leuke wandelgroep. Met een aantal dames maken we regelmatig lange wandelingen naar bijvoorbeeld Poort, onder de A6 door naar het strand aan de andere kant of naar Noorderplassen.”

Duin Dompelaars

Met een groep bewoners gaat Jolanda regelmatig het koude water bij Duin in. “Ik ben begonnen met koud douchen en heb de Wim Hofworkshop gevolgd. Toen ik hier bij het strand ging zwemmen kwam ik iemand tegen die dat ook regelmatig deed. We zijn toen samen gaan zwemmen en steeds meer bewoners sloten zich bij ons aan. Zo ontstond onze zwemgroep de Duin Dompelaars. Inmiddels zijn we een groepje van zestien enthousiastelingen die regelmatig dompelen en dippen in het koude buitenwater bij Duin.” Wie ook mee wil zwemmen kan zich aanmelden via Facebook: Duin Dompelaars.

Het eenentwintig verdiepingen tellende witte gebouw ‘San Francisco’ aan de Duinweg is een opvallende verschijning vanaf het Almeerderstrand. (Foto: Fred Rotgans)

Het uitzicht vanuit hun woning is indrukwekkend. “Op een heldere dag zie je Amsterdam, Volendam en Amersfoort”. (Foto: Rotgans)

Jolanda Jansen en haar man Ferry in de keuken van hun appartement. (Foto: Fred Rotgans)

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto