De Wolunie aan het werk. (Foto: Almeerse Wolunie)
De Wolunie aan het werk. (Foto: Almeerse Wolunie)

Almeerse Wolunie op Floriade Expo 2022

Algemeen

Almeerse Wolunie op Floriade Expo 2022

FLORIADE - Wol, hout, veren, leer, meer wol, glazen containers, verfplanten en textiel: dat zijn de hoofdbestanddelen van Shades of Nature, de kunstinstallatie die de Almeerse Wolunie op kavel A14 van de Floriade gaat neerzetten. Wolkunstenaars Bertina Slettenhaar en Mariël Bisschops ontwierpen Shades of Nature. Gert-Jan de Jong van Arc2Architecten nam het archtectonisch ontwerp voor zijn rekening.

Shades of Nature vertelt het verhaal van de relatie tussen natuur, het weer en textiel. Aan de voorkant toont het de schoonheid door zon, water en plantaardige verfstoffen de wol van Almeerse Schapen te laten kleuren. Glazen potten met natuurlijke verfstoffen en wol vormen zo een kleurrijke wand. Bij de juiste stand van de zon wordt het kleurenspel geprojecteerd op de vilten binnenwand. De achterkant vraagt aandacht voor de negatieve kanten van de textielverwerking: de aanslag van het reguliere productieproces op de natuur met een installatie van stroken afgedankt textiel.

Kringloop

De tuin rondom het paviljoen staat symbool voor de kringloop van het leven in brede zin, van grondstof naar eindproduct en weer terug naar grondstof. Langs de paden zijn onderdelen van deze kringloop te zien: het groene gras van de weide geeft voeding aan de schapen, de planten zorgen voor een regenboog aan kleuren, het water is onmisbaar voor het leven. De kavel wordt omringd door bomen die het proces beschermen.

Blijf op de hoogte via de website http://almeersewolunie.nl/shades-of-nature/

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto