AllGo past de dienstregeling aan. (Foto: aangeleverd)
AllGo past de dienstregeling aan. (Foto: aangeleverd)

Dienstregeling allGo wijzigt enigszins

Algemeen

ALMERE - Ondanks de coronacrisis blijven de bussen in Almere volgend jaar ongeveer even vaak rijden als in 2021. Vanwege de steeds veranderende coronasituatie wordt ook de dienstregeling niet één maar twee keer per jaar aangepast. De nieuwe dienstregeling, die ingaat per zaterdag 12 december, geldt voorlopig tot mei 2022. Tussen mei en juni wordt er waarschijnlijk gereden met een nieuwe lentedienstregeling. 

Bij lijn M1 tot M7 blijven de bussen even vaak rijden. Om goede aansluitingen te behouden op andere buslijnen en treinen, veranderen de vertrektijden. Dat geldt ook voor Lijn 22, 24, 25 en 525.

Nachtnet

Het nachtnet van allGo rijdt zolang de horeca in de nacht gesloten is niet. Daarom rijden op vrijdag- en zaterdagnacht de nightGo bussen nog niet richting Amsterdam. Ook rijden de extra late ritten in Almere, net zoals nu, grotendeels niet. De laatste bus vertrekt op vrijdagnacht rond 02:00 uur. Op zaterdagnacht vertrekt de laatste bus rond 03:00 uur. 

Floriade

Per 12 december is de busbaan tussen Kasteel en ’t Oor afgesloten vanwege de Floriade. De R-net lijnen 322, 323 en 326 rijden tot na de afbouw van het evenement daarom een langere route via de Steiger en Steigerdreef. Daarom wordt de dienstregeling van de R-net lijnen aangepast. De R-net lijnen sluiten ook in 2022 goed aan op andere bussen en treinen.

Lijn 322

Lijn 322 (Parkwijk - Amsterdam Amstelstation) rijdt voortaan overdag van maandag tot en met zaterdag twee keer per uur. ’s Avonds en op zondag rijdt er nog één keer per uur een bus. Samen met lijn 323 wordt hiermee gezorgd voor een kwartierdienstregeling in de spits tussen Station Parkwijk en Muiden P&R. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor wordt de dienstregeling aangepast. De tijdelijke bushalte bij Aeres vervalt. Vanaf januari rijdt er in de spits (van 06:00 tot 09:00 uur en van 15:00 tot 18:00 uur) twee keer per uur een extra bus tussen Muiden en Parkwijk. Op dit gedeelte van de route is het vaak drukker door de scholen in Almere Poort. De extra ritten sluiten aan op ’t Oor en Muiden P&R op buslijnen richting Amsterdam.

Lijn 323

Lijn 323 (Parkwijk - Amsterdam Bijlmer ArenA) rijdt voortaan overdag van maandag t/m zaterdag twee keer per uur. ’s Avonds en op zondag rijdt er nog één keer per uur een bus. Samen met lijn 322 ontstaat een kwartierdienstregeling in de spits tussen Station Parkwijk en Muiden P&R. De Lijn 326 (Station Centrum - Blaricum Carpoolplaats) blijft even vaak rijden. In verband met de Floriade verandert wel de route. Om de bussen goed aan te laten sluiten op andere bussen en treinen, vertrekt de bus niet ieder uur op dezelfde tijd. De lijnen 327 (Haven Centrum - Amsterdam Amstelstation) en lijn 328 (Haven Centrum - Amsterdam Bijlmer ArenA) blijven even vaak rijden. De vertrektijden veranderen, zodat de bussen ook in 2022 blijven aansluiten op lijn 322 en 323. Lijn 327 en 328 sluiten voortaan op busstation ‘t Oor beter aan op buslijn M1.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto