(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Rammelend veiligheidsplan zet Floriade zwaar onder druk

Algemeen

ALMERE – Er zijn grote zorgen in de gemeenteraad over de vergunningen voor het veiligheids- en mobiliteitsplan voor de Floriade. Externe bureaus concludeerden dat de plannen dusdanig gebrekkig zijn dat er op dit moment geen vergunningen kunnen worden afgegeven. “Daar krijg ik buikpijn van”, zei Colette Holter van de VVD tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag.

Door Robert Mienstra

De deadline voor het verlenen van de vergunningen is eind februari. “We naderen de 100-dagen grens”, zei Hans van Dijk van de ChristenUnie. “Dat betekent dat we half januari de nieuwe plannen toch wel moeten zien.” Van Dijk wilde van de burgemeester Franc Weerwind weten wat het scenario wordt als de vergunningen door de burgemeester niet verleend worden, “want dan hebben we geen Floriade.”

Penibel

“De Floriade BV is eigenaar van de plannen”, zei de burgemeester. “Die moet nu snel aan de slag om de plannen te verbeteren met de aanbevelingen die de externe partijen hebben gedaan. Floriadedirecteur Hans Bakker zei mij dat de BV het in december gaat regelen. Mij is door de Floriade BV verzekerd dat de plannen in januari op orde zijn. De hulpdiensten, en ook de externe bureaus gaan meekijken bij de nieuwe plannen. Verder leun ik op alle specialisten die mij ondersteunen. Daarbij realiseer ik me dat de tijdspanne zeer kort is. Als de plannen half januari niet klaar zijn, komen we in een penibele situatie.”

Voldoende

Op de vraag van Ruud de Jonge van de PvdA of de burgemeester geen twee petten op heeft, die van vergunningverlener en mede-eigenaar van het mobiliteitsplan, reageerde Weerwind getergd: “Ik ben verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de stad en zal daarin geen concessies doen.” Weerwind verwacht wel dat de aanpassingen van de plannen voldoende zullen zijn.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto