De sloop van gebouw De Beurs is begonnen. (Foto: Fred Rotgans)
De sloop van gebouw De Beurs is begonnen. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Sloop gebouw De Beurs begonnen

Algemeen

STAATSLIEDENWIJK - Het was het eerste bedrijfsgebouw van Almere Stad en een van de weinige resterende voorbeelden van de ‘brutalistische’ architectuur, maar binnenkort zal gebouw De Beurs aan de Wisselweg geschiedenis zijn. Het pand, dat al jaren leegstond, wordt gesloopt

 De eigenaar, Van der Valk Investments BV, heeft nog onderzocht of gebouw De Beurs behouden kon blijven, maar dat bleek onmogelijk zonder ingrijpende en kostbare maatregelen. Eerder gaven architecten al aan dat het specifieke pand niet echt geschikt is om er bijvoorbeeld appartementen van te maken of om te bouwen voor andere doeleinden.

Diverse groeperingen probeerden het afgelopen jaar de sloop nog tegen te gaan door het gebouw op de monumentenlijst te krijgen, maar het college besloot uiteindelijk daar niet in mee te gaan.

De Beurs stond al ruim tien jaar leeg met verpaupering van het gebied en (sociale) onveiligheid tot gevolg. Het pand was het domein van zwervers en junks geworden. Op het terrein, en het aangrenzende voormalige pand van LeasePlan, wil Van der Valk Investments vier woontorens, een parkeergarage, een kantoor en commerciële voorzieningen realiseren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto