De concepttekeningen op de site. (Foto: BDG Architecten)
De concepttekeningen op de site. (Foto: BDG Architecten)

Eerste concept tekeningen Windesheim

Algemeen

STAD CENTRUM – Op de website van Hogeschool Windesheim zijn de eerste concepttekeningen gepubliceerd van het toekomstige hoofdgebouw en campus op de plek van de Hospitaalgarage.

Op de eerste concepttekeningen van BDG is een hoofdgebouw te zien van 38 meter hoog. Ernaast komt een 70 meter hoge woontoren. Achter het hoofdgebouw verrijzen twee lagere studentenflats. Het complex sluit aan op het centrum en de Esplanade aan het Weerwater. 

De nieuwe gebouwen tellen 18.500 vierkante meter oppervlakte voor (onderwijs)voorzieningen, 1250 studentenwoningen en 630 parkeerplekken. Op de onderste verdieping komen voorzieningen die aansluiten op de Esplanade en de binnenstad. Midden in het complex komt een voetgangerspassage die het stadscentrum verbindt met de Esplanade.

BDG Architecten

De gemeenteraad van Almere stemde onlangs in met het plan, omwonenden hebben nog bezwaren. Omdat gestreefd wordt naar opening op 1 september 2025 heeft Windesheim BDG Architecten uit Zwolle geselecteerd voor het ontwerp. De bouw zou dan voorjaar 2024 moeten starten. 

Duurzaam

In de plannen is volgens Windesheim nadrukkelijk gelet op duurzaamheid. “We letten op mogelijkheden voor hergebruik, minder verspillen en welbevinden van de gebruikers”, laat teamleider Maarten de Vries van Windesheim op de site weten. “Zo kwam de architect met het voorstel om bij de constructie hout te gebruiken uit de eigen regio.”

Concept

De eerste concepttekeningen van BDG liggen er, maar daaraan zal nog het een en ander veranderen. De komende maanden wordt een structuurontwerp en vervolgens een voorlopig ontwerp gemaakt, het definitieve ontwerp moet eind 2023 klaar zijn.

De concepttekeningen op de site. (Foto: BDG Architecten)
De concepttekeningen op de site. (Foto: BDG Architecten)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto