(Foto: AdobeStock)
(Foto: AdobeStock) Robert Kneschke

GGD houdt COVID-spreekuren, ook in moskeeën

Algemeen

ALMERE 


ALMERE - GGD Flevoland heeft haar inloopspreekuren uitgebreid. Mensen die vragen hebben over de vaccinatie of eventuele twijfels kunnen op verschillende plaatsen in Almere terecht, onder meer in moskeeën.

De boostercampagne draait op volle toeren en de vaccinatiecentra zijn zeven dagen per week tot ’s avonds laat geopend en zetten de ene na de andere vaccinatie. Veel mensen melden zich aan voor een booster, maar GGD Flevoland merkt dat veel mensen toch nog vragen hebben over de vaccinatie. Zij twijfelen of zij zich moeten laten vaccineren of hebben andere vragen over corona. Daarom houdt GGD Flevoland de komende tijd inloopspreekuren. Eerder hield de GGD al spreekuren in Lelystad, nu worden ook in Almere en in Zeewolde dergelijke spreekuren gehouden. Mensen met vragen kunnen deze hier stellen aan medewerkers van GGD Flevoland.

Aanwezigheid

GGD Flevoland probeert wekelijks in Almere alle wijken een dagdeel aanwezig te zijn en breidt haar tijden en locaties de komende tijd ook nog uit. Op de website van de GGD staan de meest actuele tijden en locaties.

Vaccinatie in de moskee

GGD Flevoland geeft naast voorlichting in de buurthuizen, in Almere ook voorlichting in de moskeeën. Tijdens de bijeenkomsten in de moskee in Almere Buiten en in Almere Stad is het ook mogelijk om direct de eerste vaccinatie te krijgen voor de mensen die dat alsnog graag willen. Om een vaccinatie te krijgen tijdens de bijeenkomsten in de genoemde moskeeën is het nodig om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Maatregelen

Wie naar een inloopspreekuren wil komen wordt geacht de coronamaatregelen in acht te nemen

•        Draag een mondkapje
•        Houdt anderhalve meter afstand aan
•        Kom zo veel mogelijk alleen of maximaal met twee personen

Uit de krant