(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

College: ziekenhuis gaat over parkeerkosten personeel

Algemeen

STAD CENTRUM – Dat het personeel van het Flevoziekenhuis parkeergeld moet betalen wanneer ze gaan werken is een verantwoordelijkheid van de werkgever. Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van de PvdA. De partij is ontevreden over het antwoord en overweegt de kwestie nu op de politieke agenda zetten.

Vorige maand ontving het college een petitie van het personeel waarin de ongerustheid werd uitgesproken over de personeelsleden die hun baan opzeggen vanwege de hoge parkeerkosten die ze moeten betalen wanneer ze in het ziekenhuis aan de slag gaan.
Het college schrijft ‘heel blij en dankbaar’ te zijn over de inzet van de ziekenhuismedewerkers, maar dat het werven en behouden van zorgpersoneel ‘in eerste instantie’ een verantwoordelijkheid is van de werkgever’. Het college benadrukt dat in 2020 er kosteloos vijfduizend uitrijkaarten verstrekt zijn aan het ziekenhuis en vorig jaar nog eens duizend. Op de vraag van de PvdA of zorgmedewerkers in ieder geval in aanmerking komen voor een korting op het parkeertarief, stelt het college dat dit een politieke afweging is. Op dit moment worden daar de opties voor bekeken. Ook is er een gesprek gepland om met de ondernemingsraad van het ziekenhuis in gesprek te gaan.
Voor raadslid Aya Selman van de PvdA zijn de antwoorden niet naar tevredenheid. “Het college stelt dat het politieke afweging is. Wij gaan bekijken of we dit gaan agenderen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto