Een globale impressie van het campusgebouw. (Foto: aangeleverd)
Een globale impressie van het campusgebouw. (Foto: aangeleverd)

Bewoners spuien kritiek over campusplannen

Algemeen

STAD CENTRUM – De gemeente en Hogeschool Windesheim hebben deze week twee online informatiebijeenkomsten gehouden over de campusplannen op de plek van de huidige Hospitaalgarage. Omwonenden hadden vooral kritiek op de gekozen locatie.

Door Marcel Beijer

Medewerkers van de gemeente en de hogeschool gaven toelichting op de bouwplannen. Zo werd uitgelegd dat de bouw in drie fases gaat: eerst de hogeschool die in de zomer van 2025 opgeleverd moet worden, daarna de bouw van lagere woonunits voor studenten (oplevering eind 2026) en tot slot de woontoren die misschien wel 70 meter hoog wordt en uiterlijk in 2028 wordt opgeleverd. Binnen het complex komt een openbaar campushof met groene pleintjes en dakterrassen. Bekeken wordt of het complex kan worden gerealiseerd in een houten constructie.

Locatie

De virtueel aanwezige omwonenden leken maar weinig interesse te hebben in deze feiten. Een aantal gaf aan dat ze de locatie ‘uiterst ongelukkig’ vonden. Liever hadden ze de campus met 1250 studentenwoningen zien verrijzen op de plek van de Voetnoot/Landdrostdreef of in Almere Poort. De omwonenden vrezen nog veel meer overlast dan de voorbij scheurende scooters en harde muziek die nu al wordt ervaren. Het verweer dat er met de beheerder van de woningen beheerafspraken worden gemaakt, werd weggehoond: er wordt nu al niet gehandhaafd en met de Esplanade (en het stadstrand) als voortuin wordt voor erger gevreesd. De studenten die de bijeenkomst volgden lieten zich daarbij niet horen.

Bezwaar

Een bewoner gaf vast aan dat er waarschijnlijk tot aan de Raad van State zal worden geprotesteerd tegen de plannen. Dat zou de bouwplanning vertragen, maar volgens een vertegenwoordiger van de gemeente wordt daar – middels een risicoreservering – rekening mee gehouden.
Een andere bewoner vond het opvallend dat geen enkele vertegenwoordiger van een politieke partij bij de bijeenkomst aanwezig was. Maar die bleken, evenals de pers, niet te zijn uitgenodigd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto