(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

JOVD Flevoland herinnert de Floriade: “Het hoeft niet door te gaan.”

Algemeen

ALMERE - De JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) Flevoland maakt zich ernstig zorgen over de financiering van de Floriade. Het is namelijk opnieuw zo dat de Floriade te maken heeft met een financiële tegenvaller. “Het is gewoon te gek voor woorden dat er nóg meer geld vanuit de gemeente óf de provincie moet komen,” vertelt Alicesun Koorenhof, algemeen bestuurslid politiek. 

“Het is namelijk verre van normaal dat bijvoorbeeld Urkers of Swifterbanters straks moeten meebetalen aan iets waar ze nooit om hebben gevraagd, net zoals de gemiddelde Almeerder. Gemeenten hebben het al zwaar te verduren in deze tijden met onder meer jeugdzorg, WMO, woningtekorten,” aldus Koorenhof.

De jonge liberalen wijzen ook op andere manieren waarop de Floriade zelf voor inkomsten kan zorgen in plaats van het eindeloos aanvragen van gemeentelijke of provinciale steun: de toeristenbelasting of de toegangsprijzen voor bezoekers kunnen bijvoorbeeld (tijdelijk) omhoog. 

Daarnaast wijst Willemijn Vink, voorzitter van de JOVD Flevoland, erop dat het project nog steeds wordt aangestuurd door een BV. “Dat de Floriade Almere 2022 BV dus winst mag maken, moet voorop staan. Dan zou dat riante salaris van de directeur ook begrijpelijk zijn. Maar wat ons betreft moet de Floriade nu écht op eigen benen gaan staan. Laten we even eerlijk naar onszelf zijn: Hebben we het financieel op dit moment niet al druk genoeg om ons nog zorgen te maken voor tuinbouwtentoonstelling?”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto