(Foto: Floriade Expo)
(Foto: Floriade Expo)

Donderdag extra raadsvergadering over 4,5 miljoen extra Floriade

Algemeen

ALMERE - De gemeenteraad komt aanstaande donderdag 17 maart op verzoek van de PVV,  AP/Opa, SP, Partij voor de Dieren en Respect in een extra vergadering bijeen om te spreken over de 4,5 miljoen extra die de Floriade als lening van het college krijgt. Met name de oppositie is ziedend omdat er afgelopen donderdag een motie is aangenomen dat er geen extra geld meer in de Floriade zou gaan.

Door Robert Mienstra

De oppositie ziet de lening als truc om de motie tegen extra geld te omzeilen. Verder verbazen de partijen zich erover dat daags na het aannemen van de motie de raadsbrief kwam waarin melding werd gemaakt van de voorgenomen lening. De oppositie wil vooral weten of het college afgelopen dinsdag tijdens de collegevergadering dit besluit al genomen heeft en daar toen de raad niet van op de hoogte heeft gesteld. 

Verkiezingsdagen

De oppositie wilde aanstaande dinsdag al vergaderen - voor de verkiezingsuitslag - maar volgens het presidium (de dagelijkse leiding van de raad) kon dat niet omdat het een ongeschreven regel is dat er tijdens verkiezingsdagen geen politieke activiteiten mogen plaats vinden. De extra raadsvergadering vindt nu dus plaats na de verkiezingen, maar zolang de nieuwe raadsleden niet zijn benoemd, vergadert de ‘oude’ raad nog steeds. Ook de ‘oude’  wethouders zijn nog steeds aan zet, ook na de verkiezingen. Zij blijven aan totdat er nieuwe wethouders zijn aangesteld. Wel is het zo dat de ‘ oude’ wethouders tot die tijd geen grote besluiten meer mogen nemen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto