Wethouders Roelie Bosch en Maaike Veeningen openden het paviljoen door een bord met een gedicht te onthullen. (Foto: Fred Rotgans)
Wethouders Roelie Bosch en Maaike Veeningen openden het paviljoen door een bord met een gedicht te onthullen. (Foto: Fred Rotgans)

Stadslandbouw Oosterwold zichtbaar op Floriade

Algemeen

HORTUS - Stadslandbouw is een belangrijke ambitie bij de gebiedsontwikkeling van Oosterwold. Zaterdag openden de wethouders Roelie Bosch en Maaike Veeningen het paviljoen van Oosterwold op de Floriade.

De tentoonstelling Oosterwold – The World of Urban Farming toont in het paviljoen van Oosterwold de geschiedenis van stadslandbouw, de ambities van Oosterwold en ‘urban farming’ in de dagelijkse praktijk. De bewoners dragen op grote schaal bij aan de ontwikkeling van een nieuwe groene stad. De (stads)boeren van Oosterwold moeten op minimaal vijftig procent van hun kavel voedsel verbouwen en dat krijgt steeds meer vorm. In de praktijk betekent dit uiteindelijk zo’n 1800 hectare stadslandbouwgrond.

Dichter bij elkaar

Met stadslandbouw in Oosterwold wordt de voedselproductie en -consumptie dichter bij elkaar gebracht en afgestemd. Naast de tentoonstelling is in het paviljoen ook de bijzondere film ‘Wonen in de toekomst’ te zien. In de tuin van het Oosterwold paviljoen proeven bezoekers de sfeer van Oosterwold, maar dan in het klein.

202204022: Onderwerp:Voetbal
FC Den Bosch vs FC Volendam Huldiging

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto