Een van ruimtes in het doolhof NaturAlly: Wandering the Future. (Foto: Wiebrig Krakau)
Een van ruimtes in het doolhof NaturAlly: Wandering the Future. (Foto: Wiebrig Krakau)

Doolhof gemaakt door kunstenaars in Almere Centrum

Algemeen

ALMERE - Niet alleen in het kunstpaviljoen op de Floriade, ook in Almere Centrum neemt M. bezoekers mee naar de natuur van de toekomst. 

M. is de voorloper van een toekomstig kunstmuseum in Almere. Zowel op de Floriade als op andere plekken in Almere, laat M. het publiek vast kennismaken met zogenoemde ‘immersieve’ kunst. Kunst waarin het publiek als het ware wordt ondergedompeld. 

Wandering The Future

Zo is in een winkelpand aan de Citadel 22 in Almere Centrum een doolhof gemaakt door met name Almeerse kunstenaars. In NaturAlly: Wandering the Future kan het publiek ronddwalen, langs en door kunstwerken die hen onderdompelen in de natuur van de toekomst. Bezoekers vinden zelf hun weg terwijl ze worden verrast door werelden die ze steeds anders naar de natuur laten kijken. In het doolhof is onder andere gebruik gemaakt van puin dat bij de sloop van de Beurs in Almere is verzameld. Het doolhof is een samenwerking tussen kunstenaars Anke Portier, Clinton Kabena, Jolle Roelofs, Jurrian van den Haak, Ruben Raven en Todd van Hulzen. 

Painting the Future

Twee deuren verder, op nummer 20, zit NaturAlly: Painting the Future. Hier kan het publiek meewerken aan het Almere van de Toekomst door te schilderen op nummer. Op een enorm panorama is te zien hoe de stad steeds meer ruimte geeft aan de natuur. Bezoekers kunnen met een kwast en een zelfgekozen kleur het Almere van de Toekomst helpen vorm te geven. NaturAlly: Painting the Future is een ontwerp van Kraaijvanger Architects in samenwerking met Shosho.

Beide installaties zijn tot 9 oktober te bezoeken tijdens winkelopeningstijden.

Watersculptuur

Op dit moment wordt nog gewerkt aan een interactieve waterscultpuur in het Weerwater. Deze wordt aangestuurd door de hartslagen van Flevolanders is bijna klaar om in gebruik te worden genomen.  

Meer informatie op http://jijbentm.art en https://www.facebook.com/jijbentm

NaturAlly: Painting the Future. (Foto: Wiebrig Krakau)
Het waterscultuur wordt momenteel opgebouwd in het Weerwater. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto