(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Koningsdag wordt weer groots gevierd in Almere

Uit

ALMERE - Dit jaar kan Koningsdag weer groots worden gevierd in Almere. Verspreid door heel Almere is er wat te doen. 

Zo zijn er vanaf dinsdag 26 april 17.00 uur weer de traditionele vrijmarkten in Almere Centrum, Almere Buiten Centrum en Centrum Almere Haven. Deze duren tot 17.00 uur de volgende dag. Op Koningsdag zelf, woensdag 27 april, zijn er ook vrijmarkten in het Lumièrepark, Parkwijk, Filmwijk (bij basisschool Caleidoscoop) het Cascadepark in Poort.

Koningsnacht

In Almere Centrum begint het Koningsnacht-feest op 26 april om 17.00 uur. Op de Grote Markt en het Belfort staan podia waar diverse artiesten optreden. Op de Grote Markt kan het publiek genieten van top DJ’s tijdens Kings Night Dance tot 00.00 uur. Op het Belfort maken The Black Ravens en Tributo a Celia Cruz met Manoushka er een feestje van. 

Koningsdag

Op Koningsdag zijn er ook twee podia, op de Grote Markt en het Belfort. De programmering op de Grote Markt duurt van 13.00 tot 00.00 uur en op het Belfort van 13.00 tot 21.00 uur. Verschillende bands en DJ’s maken er één groot feest van.

Tijdens Koningsdag is het ook één groot feest in café ‘t Steegje in Almere Buiten met diverse optredens. In café ‘t Lieverdje in Haven is van 12.00 tot 18.00 uur live muziek van Danny Lit en de Freak Out Partyband.

Koningsdag in de natuur

Wie liever de rust op zoekt, kan met het gezin op Koningsdag genieten van de natuur in het Almeerderhout. Volg de vlaggetjesroute en doe mee aan een spelletje koekhappen. Aan het eind van de route wacht er een verrassing.

Wil je weten wat er verder te doen is? Kijk op www.koningsdaginalmere.nl

Kijk voor alle spelregels op de website van de gemeente Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto