Het Almere Haven Festival trok immer veel bezoekers (Archieffoto: Fred Rotgans)
Het Almere Haven Festival trok immer veel bezoekers (Archieffoto: Fred Rotgans)

Almere Haven Festival komt niet meer terug

Algemeen

HAVEN CENTRUM – Het Almere Haven Festival komt niet meer terug. Dat laat de organisatie weten. Door de twee Coronajaren is er onvoldoende sponsoring om het evenement financieel mogelijk te maken en de nieuwe, fraai opgeknapte havenkom leent zich minder voor de opzet van het festival.

De organisatie heeft met pijn in het hart besloten afscheid te nemen van het festival dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trok, maar komt wel met een jaarprogramma met evenementen, waarin populaire elementen uit het geliefde Haven Festival een vaste plek krijgen.
Geregeld zullen er concerten en optredens zijn, of thematische muziekevenementen als Harbour Jazz in juni en smartlappenzaterdag in juli. Ook zijn er kunst gerelateerde activiteiten, kinderevenementen, culturele markten, waaronder nieuwe evenementen als Kunst aan de Gracht, Springkussenfestival, een Christmas Fair en nog veel meer.

Zomer in Haven

Eén van de evenementen op de jaarkalender is Zomer in Haven. Van 18 tot en met 28 augustus en van 2 tot en met 4 september kan er in Almere Haven genoten worden van een bijzondere zomerprogrammering in en rond de havenkom. Ook de brocantemarkt komt weer terug, aangevuld met de grootste hippiemarkt van Nederland en ook de botters maken weer hun opwachting in de traditionele botterrace.
Het definitieve programma is nog in de maak maar op www.zomerinhaven.nl is al een hoop te vinden over de activiteiten. De site zal regelmatig worden bijgewerkt.

Uit de krant