Duizenden mensen zoeken een woning. (Archieffoto: Rien Moolhuijzen)
Duizenden mensen zoeken een woning. (Archieffoto: Rien Moolhuijzen) Almere DEZE WEEK

Stadsgesprek 12 juli: Wat te doen aan de woningnood?

Algemeen

ALMERE - De woningnood is hoog, ook in Almere. Het is zeker voor jongeren lastig om aan een woning te komen. De vraag naar sociale huurwoningen is groot. Almeerders kunnen zich tijdens het vierde stadsgesprek laten horen hoe de gemeente dit probleem snel en adequaat kan oplossen.

De serie stadsgesprekken, ontstaan om de mening van Almeerders luid te laten doorklinken in het stadhuis, trekt iedere keer meer belangstellenden. Na discussies over de slechte verkiezingsopkomst, inbreidingen en beheer en onderhoud, staat deze keer de wachttijd voor sociale woningen centraal. 

Sociale huurwoningen

Jongeren moeten soms tot ver na hun dertigste verjaardag thuis blijven wonen, ouderen snakken naar gelegenheid om een seniorenwoning te betrekken en houden soms grote woningen onnodig bezet. Wettelijk moet Almere 30% aan sociale huurwoningen aanbieden, dat percentage wordt niet gehaald. Moet er een inhaalslag komen?  Zijn er andere slimme manieren?

Laat je mening horen!

Laat je mening horen tijdens het vierde stadsgesprek over Wachttijd Sociaal Wonen bij Casa Casla aan het Weerwaterplein 3. De toegang is gratis en je bent van harte welkom. De bijeenkomst is op 12 juli en begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers. Aanmelden kan via info@casacasla.nl

Je stem wordt gehoord, want ook raadsleden zullen aanwezig zijn om mee te luisteren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto