Ailyne Stein is trots op de eindresultaten van het Kunstproject. (Foto: aangeleverd)
Ailyne Stein is trots op de eindresultaten van het Kunstproject. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen Buitenhout College exposeren kunstwerken

Algemeen

BUITEN - Leerlingen van het Buitenhout College presenteerden dinsdag hun zelfgemaakte kunstwerken. De schilderijen zijn gemaakt tijdens het Kunstproject van Ailyne Stein in de Zorgklas op de middelbare school. Vanaf vandaag zijn ze te bewonderen in de bibliotheek in Buiten.

Acht weken lang is elke woensdag gewerkt aan de kunstwerken, die niet alleen worden tentoongesteld, maar ook worden geveild. De eerste werken zijn inmiddels verkocht. De opbrengst gaat naar de Kunstklas om meer materialen aan te schaffen voor kunsteducatie. “Identiteit staat centraal tijdens dit project”, vertelt Ailyne Stein. “Wij willen dat de leerlingen op zoek gaan naar de mooie en positieve kanten van zichzelf en daarnaast ook de actualiteit erbij betrekken.” 

Thema identiteit

De schilderijen voor de expositie zijn gezamenlijk gemaakt. “Dit zijn echt werken van de leerlingen samen. Ze leren zo ook om ergens aan te beginnen en door te zetten. Met als kers op de taart een expositie”, vervolgt Stein. “Heerlijk om te zien hoe een kind eerst heel verlegen of stoer de hakken in het zand zet en daarna toch gefocust meedoet. Tijdens de schilder lessen praten wij over van alles en geven wij elkaar andere inzichten.” Met 18 jaar ervaring als pedagoog en moeder van twee kinderen kon zij veel ervaringen uitwisselen en tips geven. 

De eindresultaten werden dinsdag gepresenteerd op het Buitenhout College. Cultuurscout Muriël van der Wal was daarbij aanwezig en vertelde de jongeren en de leerkrachten wat het Cultuurfonds Almere allemaal doet en voor hen kan betekenen. Stein: “De schilderijen hangen nu bij de bibliotheek in Almere buiten. Ik zou zeggen, neem een kijkje en doe een bod!” 

Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidie kansengelijkheid van de gemeente Almere. Stein hoopt dat meer scholen dit initiatief zullen oppakken. Scholen die interesse hebben in een kunstproject kunnen contact met haar opnemen. Zie ailynestein.com

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto