Bezoekers bij Floriade(Foto: Almere DEZE WEEK)
Bezoekers bij Floriade(Foto: Almere DEZE WEEK)

50PLUS zet vraagtekens bij bezoekersaantal Floriade

Algemeen

ALMERE – De politieke partij 50PLUS zet vraagtekens bij het aantal bezoekers van de Floriade. Floriadedirecteur Hans Bakker meldde 9 oktober dat er 685.186 bezoekers naar het evenement zijn geweest: betaald en onbetaald. 50PLUS wil daar uitsluitsel over en stelde schriftelijke vragen aan het college.

Door Robert Mienstra

50PLUS wil weten wat de exacte onderverdeling is van de bezoekers: hoeveel vrijkaarten er zijn uitgegeven, hoeveel bezoekers er voor 5 euro of ieder overig tarief naar binnen zijn gegaan, hoeveel abonnementen er zijn verkocht en hoeveel bezoeken die abonnementen hebben opgeleverd.

Maandopbrengst

‘Hebben de kortingsacties van de laatste maanden geresulteerd in een hogere maandopbrengst of een lagere maandopbrengst voor de Floriade? Hoe kijkt u met de wetenschap van nu terug op de oorspronkelijk prijsstelling die door de Floriade BV is gehanteerd voor de Expo? Deelt u de opvatting dat de Floriade zichzelf uit de markt heeft geprijsd?’, vraagt de partij.

Openbaar

50PLUS hecht eraan dat deze cijfers openbaar worden gemaakt. In een toelichting zegt de partij dat eerder met de raad is gedeeld dat er tot en met 6 juli 282.000 bezoekers waren geweest, een gemiddelde van 3.357 per dag. Vanaf 7 juli tot en met 9 oktober zijn er 403.186 bezoekers geweest, gemiddeld 4.435 per dag. Dat is een verschil van gemiddeld 978 bezoekers per dag, een verschil van ruim 29%. ‘In deze periode zijn er diverse kortingsacties geweest. Dat terwijl de Floriadedirecteur eerder heeft aangegeven dat het maar de vraag is of kortingsacties werken.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto