Floriade (Foto: Almere DEZE WEEK)
Floriade (Foto: Almere DEZE WEEK)

Schriftelijke vragen AP/OPA over financiële positie Floriade

Algemeen

ALMERE - De politieke partij AP/OPA maakt zich zorgen over de financiële positie van de Floriade BV. Daartoe heeft de partij een aantal schriftelijke vragen ingediend bij het college. Zo wil de partij onder meer weten of de Floriade tijdens het zomerreces extra geld van de gemeente of andere partijen heeft gevraagd.

Verder wil AP/OPA weten of het college bekend is met de financiële positie van de Floriade BV. Onlangs is de verwachting uitgesproken dat er 680.000 betalende bezoekers naar de Floriade zouden komen, veel minder dan door oud-wethouder Jan Hoek verachte 2 miljoen en de 3 miljoen waarop Floriadedirecteur Hans Bakker hoopte. Moet dit aantal van 680.000 verder bijgesteld worden, wil de partij weten.

Uitgaven

‘Met het oog op het feit dat in juni van dit jaar werd besloten aan Floriade BV extra geld te verstrekken om open te kunnen blijven, wil AP/OPA graag inzicht in gedane en nog te verwachten uitgaven voor de Floriade maar ook inzicht in communicatie daarover tussen college en de directie van het bedrijf. Volgens onze berekening zou dat extra geld op moeten zijn dus willen wij graag duidelijkheid. Dit geldt eens te meer nu ons uit cijfers van Floriade BV zelf evident blijkt dat ook het halen van 680.000 betalende bezoekers geen haalbare kaart is’, schijft de partij in een toelichting.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto