De Florestoren (Foto: Amvest)
De Florestoren (Foto: Amvest)

Donderdagavond extra raadsvergadering over extra lening 4,5 miljoen Floriade

Algemeen

ALMERE – Op verzoek van de PVV, Partij voor de Dieren, SP en AP/OPA is er donderdagavond 17 maart een extra raadsvergadering over de 4,5 miljoen extra lening voor de Floriade BV. De partijen wilden de vergadering maandag- of dinsdagavond houden, maar dat werd niet toegestaan.

Door Robert Mienstra

‘Het college heeft de raad daags na de laatste vergadering over de raadsperiode een raadsbrief gestuurd waarin wordt medegedeeld dat het college de Floriade BV nog eens 4.5 miljoen euro mag lenen van de gemeente Almere. Het oorspronkelijke leningplafond van 30 miljoen wordt daarmee bijkans verdubbeld tot 54.5 miljoen euro’, schrijven de partijen.

Indieners zijn verontwaardigd over het feit dat het college hierover niets heeft medegedeeld in de diverse vergaderingen over de Floriade de afgelopen weken. Diezelfde verontwaardiging treft de constatering dat de raad in de laatste vergadering net heeft uitgesproken dat er geen extra geld meer naar de Floriade kan gaan.

In de ogen van de indieners gaat het hier gewoon over extra geld. ‘De business case is niet toereikend om het geleende bedrag ooit terug te betalen zodat het de constatering van indieners moet zijn dat er extra middelen aan de Floriade worden toegekend’, vinden de indienende partijen.

Verder wensen de Indiener de portefeuillehouder over deze handelwijze ter verantwoording te roepen en de discussie te voeren over het realiteitsgehalte van de aannames in de raadsbrief waar het de terugbetaalcapaciteit van de BV betreft. Voorts moet gezien de inhoud van de raadsbrief de actuele financiële situatie van de BV aan de orde komen.

De extra vergadering begint donderdagavond om 20.00 uur in het stadhuis

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto