Het pand van de Cornelis Lelygroep (Foto: Fred Rotgans)
Het pand van de Cornelis Lelygroep (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

‘Renaissanceschool niet illegaal’

Algemeen

ALMERE – De Renaissanceschool in Almere Haven zit volkomen legaal in het pand Lelybivak van Scoutinggroep Cornelis Lely. Dat zegt het college in antwoord op vragen van DENK. 

Door Marcel Beijer

Die fractie stelde schriftelijke vragen nadat er dreigbrieven bij het pand van Scouting waren gevonden. De Renaissanceschool is omstreden omdat het gelieerd is aan de politieke partij Forum voor Democratie. Volgens het college is de veiligheid van de vier leerlingen en de leraar niet in het geding geweest. De situatie rond het scoutingpand wordt nog steeds gemonitord. ‘Indien noodzakelijk worden er passende maatregelen genomen, zichtbaar en onzichtbaar’, aldus het college.

Tumult

Er was veel tumult toen bekend werd dat de Renaissanceschool, ook wel Forumschool genoemd, zich in het scoutingpand had gevestigd. Niet in de laatste plaats door leden van de scoutinggroep zelf, alsmede Scouting Nederland die de verhuur ‘niet handig’ noemde. RTV Drenthe meldt dat de enige docent van de school weer is vertrokken. Mede daardoor is een tweede school in Hoogeveen nog niet van start gegaan. “Er is genoeg interesse in ons project, maar je moet ook de juiste mensen kunnen vinden die zo’n school willen leiden. Die zijn er op dit moment niet”, zegt woordvoerder Ralf Dekker tegenover de lokale omroep. 

Cornelis Lely

Ondertussen houdt het bestuur van Cornelis Lely de lippen stijf op elkaar. “Wat wij als stichting met de leden van de vereniging bespreken blijft intern”, zegt woordvoerder Rob Vlaar na vragen van deze krant. “De leden hebben een eigen bestuur en wij hebben afspraken hoe wij met elkaar overleggen en wat er naar buiten wordt gebracht. Wij laten het hier nu bij.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto