(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Scouting Nederland: verhuur aan Renaissanceschool ‘niet handig’

Algemeen

ALMERE – Scouting Nederland noemt het ‘niet handig’ dat de Cornelis Lelygroep in Almere het pand ‘Lelybivak’ in Haven verhuurd heeft aan de Renaissanceschool. Een berisping zal er echter niet komen. Op de social media reageren scoutingleden ondertussen verschillend op het nieuws. De school wordt sterk in verband gebracht met de politieke partij Forum voor Democratie. Gisteren werd een dreigbrief ontvangen.

Door Marcel Beijer

Uit de berichten wordt duidelijk dat de leden niet op de hoogte waren van de verhuur aan de ‘Forumschool’. ‘Het is niet de groep, maar het bestuur van de beheerstichting die dit gedaan heeft. Zonder de groepsraad te informeren. Wij zijn ook overvallen door dit bericht’, schrijft iemand op de Facebookgroep. ‘Niet handig dat het bestuur dit pas mededeelt als het contract al ondertekend is’ .  

De meningen zijn verdeeld over de verhuur aan de Forumschool. ‘Dus ook je gebouw niet verhuren aan een christelijke naschoolse opvang? Lijkt mij op meten met twee maten...’ schrijft iemand. Dat wordt gepareerd door een ander: ‘We worden nu geassocieerd met iets waar scouting niet voor staat. Bovendien krijg je als scouting zo een politieke kleur, is dat wenselijk? In de statuten staat van niet. Dus ja… ook als D66, BIJ11, PVDD of noem er maar eens eentje had aangeklopt had je je even achter de oren moeten krabben.’

Scouting Nederland

Scouting Nederland zegt in een reactie niet blij te zijn met de verhuur. “We begrijpen dat verhuur van het pand fijn is voor de inkomsten, maar wij vinden het geen handige keuze”, zegt een woordvoerder. “Dat hebben we het Almeerse bestuur ook laten weten. We kregen het idee dat ze nogal overvallen zijn door alle commotie.” Een oekaze vanuit het landelijke bestuur zal er echter niet komen. “Wij kijken vanaf de zijlijn toe, maar zijn wel in gesprek met het bestuur van de Cornelis Lelygroep.” 

Bestuur

Het bestuur van de school was vanmorgen niet in de gelegenheid op de kwestie te reageren. Die volgt later vandaag.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto