Het pand van de Cornelis Lelygroep (Foto: Fred Rotgans)
Het pand van de Cornelis Lelygroep (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

‘Meerdere dreigbrieven bij Renaissanceschool’

Algemeen

ALMERE - De Almeerse Renaissanceschool heeft niet één, maar meerdere dreigbrieven ontvangen. Dat zegt fractievoorzitter Brent Hadderingh van Forum voor Democratie in de nieuwe aflevering van de podcast Het Politieke Circus van Almere.

Maandag werd bekend dat onbekenden een briefje met de tekst ‘Fascisten opgerot!!’ hadden opgehangen bij het clubhuis van de scoutinggroep Cornelis Lely waar de leerlingen van de school les krijgen. De Renaissanceschool wordt ook wel ‘Forumschool’ genoemd omdat het uit de koker van Forum voor Democratie komt. Volgens fractievoorzitter Hadderingh van die partij waren er meerdere briefjes in en rond het pand achtergelaten. De meeste werden verwijderd voordat er kinderen naar school kwamen, maar was er één briefje vergeten weg te halen. Die hing op een vuilcontainer.

Cornelis Lelygroep

Ondertussen laat een woordvoerder van de scoutinggroep Cornelis Lely weten in gesprek te zijn met Scouting Nederland. Die landelijke organisatie liet vorige week tegenover Almere DEZE WEEK weten het ‘niet handig’ te vinden dat het pand aan de Forumschool is verhuurd. Volgens de woordvoerder van Cornelis Lely was de verhuur van de school een ‘puur zakelijke afweging’. ’Scouting houdt zich niet bezig met politiek en doet geen uitspraken over politieke standpunten van anderen. Wij respecteren de statuten van Scouting.’
Op social media zijn de meningen onder scoutingleden verdeeld.

De podcastuitzending met Brent Hadderingh is vanaf 16 uur te beluisteren via onderstaande link: 


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto