Woonzorgcentrum Flora (Archieffoto aangeleverd)
Woonzorgcentrum Flora (Archieffoto aangeleverd)

Bezoek aan woonzorgcentrum Flora op Floriadeterrein weer mogelijk

Algemeen

HORTUS – Het woonzorgcentrum Flora op het Floriadeterrein is weer bereikbaar voor bezoek, medewerkers en hulpdiensten. Een week geleden werden die nog door de beveiliging van de Floriade tegengehouden.

Door Robert Mienstra

“We hebben een overeenkomst bereikt met de organisaties en beveiliging van het bouwterrein en de gemeente”, zegt Manon Kastermans van Zorggroep Almere. “Bezoekers van Flora en medewerkers kunnen nu gewoon weer naar het woonzorgcentrum.”

Verlichting

Medewerkers van Flora klaagden vorige week ook dat de verlichting op de fietspaden rond Flora het niet meer deed en dat ze daardoor ’s avonds in het aardedonker naar hun werk moesten. “De gemeente heeft toegezegd dat de verlichting weer aangesloten zal worden”, zegt Kastermans. Wanneer dit gereed is, is nog niet bekend.

Bouwterrein

Het terrein rond Flora is nu officieel bouwterrein in ontwikkeling. Of de bewoners nu nog naar buiten kunnen om een ommetje te maken, is onduidelijk. Wat het voor de bewoners van Flora gaat betekenen als de heimachines van de projectontwikkelaar gaan beginnen is ook niet bekend. Dat zal blijken als de eerste palen van Hortus de grond in gaan.

Lees ook: https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/54138/bezoek-geweerd-bij-woonzorgcentrum-flora-op-floriadeterrein

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto