Het pand van de Cornelis Lelygroep (Foto: Fred Rotgans)
Het pand van de Cornelis Lelygroep (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Geen ouderverklaringen voor Forumschool

Algemeen

ALMERE – De vijf Renaissancescholen, waaronder die is gevestigd in het pand van Scoutinggroep Cornelis Lely in Almere Haven, hebben geen ouderverklaringen aangeleverd bij het ministerie. Dat meldt BNR Radio. Voldoende verklaringen zijn nodig om overheidssteun te kunnen krijgen.

Begin dit schooljaar ging de school, die gelieerd is aan de politieke partij Forum voor Democratie, van start in Almere. Enige tijd werd de locatie geheim gehouden tot in september dreigbrieven werden opgehangen bij het scoutingpand. Volgens de gemeente is de school niet illegaal en zijn de vier leerlingen nooit in gevaar geweest.

FvD-fractievoorzitter Brent Hadderingh laat weten dat de berichtgeving van BNR Radio klopt, maar geeft aan dat de school in Almere gewoon doordraait, ondanks dat het pas over drie jaar weer mogelijk is om opnieuw een verzoek tot overheidssteun te doen. 

Commotie

De school is opgezet met het idee dat het reguliere onderwijs in Nederland kinderen manipuleert. Partijleider Thierry Baudet van FvD sprak daarom zijn steun uit aan de school. Dat de school onderdak heeft gevonden bij de scoutinggroep in Haven, valt ook niet goed bij Scouting Nederland. De leiding van de Cornelis Lelygroep houdt tot nu toe de lippen op elkaar.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto