Havana is de eerste kinderburgemeester van Almere.
Havana is de eerste kinderburgemeester van Almere.

Havana (10) eerste kinderburgemeester Almere

Algemeen

ALMERE - Havana (10) mag zich anderhalf jaar lang de kinderburgemeester van Almere noemen. Woensdag, op de 46e verjaardag van de stad, werd gekozen tot eerste kinderburgemeester. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zal ze officieel worden geïnstalleerd.

Almeerse kinderen uit groep 7 konden zich aanmelden voor de titel. Ze moesten daarvoor een video insturen, waarin ze moesten motiveren waarom ze kinderburgemeester wilden worden én wat hun levensmotto is. 24 kinderen hadden hierop gereageerd. Woensdagmiddag 23 november hebben de vijf meest geschikte kandidaten zich in het stadhuis gepresenteerd. En dat deden ze geweldig. Voor de jury, bestaande uit burgemeester Ank Bijleveld, raadslid Hassan Buyatui (DENK Almere), voormalig coördinator Roefelraad Almere Alex Boonstra en Carlotte & Linde van de leerlingenraad van Sterrenschool Het Universum, was het een harde dobber om de juiste keus te maken.

Verjaardag

Woensdag 30 november, op de 46-ste verjaardag van Almere, werd de uitverkiezing van Havana op feestelijk wijze bekend gemaakt. De mening van kinderen is belangrijk, zo geeft de eerste kinderburgemeester van Almere aan. Om erachter te komen wat deze meningen zijn, zal ze verschillende scholen in de stad bezoeken. Daarnaast ziet Havana graag meer voorzieningen en activiteiten voor kinderen met een beperking. Ook het aantal prullenbakken in onze stad mag omhoog om zo zwerfafval terug te dringen. Haar levensmotto is: waar een wil is, is een weg.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 2 januari in de Kunstlinie wordt Havana door burgemeester Bijleveld officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto