(Foto: Floriade)
(Foto: Floriade)

Alle partijen dienen motie 50PLUS onderzoek Floriade mede in

Algemeen

ALMERE - De motie van 50PLUS om het proces rond het Floriadedossier te onderzoeken is unaniem door de hele gemeenteraad mee ingediend voor de Politieke Markt van aanstaande donderdag. “Een goede eerste stap wanneer het aankomt op de controlefunctie van de raad op het Floriadedossier”, zegt initiatiefnemer Marc van Rooij van 50PLUS.

Door Robert Mienstra

Alle partijen zijn van mening dat een onderzoek naar de Floriade moet resulteren in optimale transparantie over het gelopen proces, de lessen die daaruit getrokken moeten worden en mogelijkheden tot verbetering.

Vooronderzoek

Een vooronderzoek is een middel om inzicht te krijgen in het vraagstuk rond de Floriade, zodat de onderzoeksvragen en reikwijdte van een onderzoek zorgvuldig kunnen worden geformuleerd, stelt de motie. Ook kan worden vastgesteld welk instrument dient te worden ingezet om de onderzoeksvragen te beantwoorden.

Commissie

De partijen willen een voorbereidingscommissie instellen die het vooronderzoek doet, bestaande uit maximaal vijf raadsleden. Verder moet de mogelijkheid open gelaten worden bij de uitvoering van dit vooronderzoek om gebruik te maken van de ondersteuning van een of meerdere onafhankelijke, deskundige externe partijen.

Doel

Het doel van het vooronderzoek moet zijn: het opstellen van een feitenrelaas en een tijdlijn, het identificeren van sleutelfiguren voor het totale proces van voorbereiding en uitvoering van de Floriade en het formuleren van onderzoeksvragen voor het uit te voeren onderzoek door middel van gesprekken met raadsfracties en andere betrokkenen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto