Havana krijgt de ambtsketen omgehangen door Ank Bijleveld. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)
Havana krijgt de ambtsketen omgehangen door Ank Bijleveld. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck) Rinus Lettinck

Havana geïnstalleerd als kinderburgemeester

Algemeen

ALMERE – De tienjarige Havana is maandagavond, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, geïnstalleerd als de eerste kinderburgemeester van Almere.

Door Marcel Beijer

Net als de echte burgemeester kreeg de jonge Almeerse een ambtsketen omgehangen die speciaal voor haar functie is ontworpen. In de keten is het woord ‘Ally’ verwerkt, de straattaal-naam voor Almere.Havana, leerling uit Groep 7 van de Dukdalf,  kreeg de keten omgehangen door waarnemend burgemeester Ank Bijleveld en zei dat ze tijdens haar ambtsperiode vooral Almeerse scholen zou gaan bezoeken. “Ik wil luisteren naar wat kinderen te zeggen hebben en daar ook iets mee doen.” Verder wilde ze meer aandacht voor het milieu. “Ook wil ik aandacht voor voorzieningen voor mensen met een beperking. Ik heb zelf een zusje met een beperking, dus weet een beetje hoe belangrijk dat is.”

Anderhalf jaar

Burgemeester Bijleveld liet weten dat de stem van de kinderburgemeester ook nadrukkelijk zal worden meegenomen in de politieke besluitvorming. Havana is niet alleen de eerste kinderburgemeester van Almere, ze zal dat ook voor een lange tijd zijn. Haar ambtstermijn duurt anderhalf jaar, tot de schoolvakantie 2024. Elke volgende kinderburgemeester zal voor een jaar worden aangesteld.

Kinderburgemeester Havana was eerder al, samen met haar collega Ank Bijleveld,  te gast in de podcast Het Politieke Circus van Almere. Die aflevering is hier te horen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto