Afbeelding

Kamervragen VVD over woningen statushouders Almere

Algemeen

ALMERE – De VVD heeft minister Hugo de Jonge kamervragen gesteld over de Almeerse taakstelling om statushouders te vestigen. Kamerlid Peter de Groot wil dat de minister in gesprek gaat met Almere en dat het Rijk Almere helpt.

Almere heeft een behoorlijke achterstand bij het huisvesten van statushouders. Als de stad niet voor 2 juni met een plan van aanpak komt, dan grijpt het Rijk in. De VVD vraagt zich af of de minister weet om welke redenen Almere de deadlines niet heeft gehaald en vraagt zich af of er mogelijk een verband is met het tekort aan woningen in de stad.

‘Bent u het met de VVD eens dat het voor sommige gemeenten lastig is om de taakstelling te halen gezien het aantal vrijkomende sociale huurwoningen, waardoor het toewijzingspercentage van statushouders buitenproportioneel hoog zou moeten worden?’, schrijft De Groot. ‘Wat gaat het Rijk doen om Almere te helpen?’

De Groot vraagt ook of de minister bereid is het gesprek met Almere aan te gaan voor het sneller plaatsen van flexwoningen.

Vorige week maakte deze krant bekend dat alle sociale huurwoningen bestemd zijn voor urgenten, zoals statushouders. Reguliere wachtenden zijn de komende maanden, en wellicht jaren, kansloos.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto