Cheyenne Bouthoorn tijdens de Paralympische spelen in Tokio   (Foto: Hélène Wiesenhaan)
Cheyenne Bouthoorn tijdens de Paralympische spelen in Tokio (Foto: Hélène Wiesenhaan) Hélène Wiesenhaan

Sporttopper van de toekomst: Cheyenne Bouthoorn

Algemeen

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: paralympisch atlete Cheyenne Bouthoorn. Na bijna tien jaar aan G-hockey gedaan te hebben, zocht zij een sport waarbij zij zich individueel kon ontwikkelen. Dus ging zij in 2013 naar de Paralympisch Talentdag van NOC*NSF en dat bleek een gouden zet. Maak kennis met paralympisch atlete Cheyenne Bouthoorn.

We zijn inmiddels tien jaar verder en Cheyenne heeft hard aan de weg getimmerd. “Ik train vier à vijf dagen per week op Nationaal Sportcentrum Papendal”, vertelt de nu 25-jarige topsporter. “En omdat ik in TeamNL zit, heb ik eigen trainers en coaches die mijn trainingen uitwerken. Dat helpt erg mee in de voorbereidingen naar grote toernooien met als uiteindelijk resultaat deelname aan de Paralympische Spelen in Tokio. Daarnaast zijn voldoende slaap, voeding, fysio en kennis van hoe je lichaam erbij staat super belangrijk om goed te blijven presteren”.

Limiet

Om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen Tokio, heeft Cheyenne het voorafgaande jaar aan zoveel mogelijk wedstrijden waarbij de limiet gehaald kon worden, meegedaan. In binnen- maar vooral heel veel wedstrijden in het buitenland. “Toen ik wist dat ik naar Tokio mocht, heb ik mij zo goed mogelijk voorbereid. Ik heb bijvoorbeeld een klimaatkamertest gedaan en ben voor vertrek bezig geweest om het tijdsverschilgevoel te minimaliseren”, aldus Cheyenne. 

WK Para Atletiek

Cheyenne is nu in training voor het WK Para Atletiek van 8 tot en met 17 juli in Parijs. “Een belangrijk toernooi omdat hier limieten gehaald kunnen worden voor het WK 2024 én voor de Paralympische Spelen in Parijs”. Om naast al dat harde trainen ook aan de nodige ontspanning te komen, luistert deze fulltime sporter graag naar muziek. En dat heeft zij ook wel nodig om haar dromen na te kunnen blijven jagen: “Mijn doel blijft nog steeds het deelnemen aan grote toernooien in mijn oranje tenue en daar dan natuurlijk medailles mee binnen te halen. Dat maakt mij trots”.
Wij wensen Cheyenne heel veel succes en blijven haar natuurlijk volgen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto