Alex Pastoor (Foto: Ron Baltus)
Alex Pastoor (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City wint van Eindhoven en naar halve finale van play-offs

Algemeen

FBK SPORTPARK - In de terugwedstrijd van de play-offs voor promotie naar de eredivisie heeft Almere City in de verlening weten te winnen van FC Eindhoven. In een razend spannende wedstrijd toonden de Almeerders inzet en de absolute wil om te winnen. Dat betaalde zich uit, maar pas in de verlenging.

In de eerste helft waren de mannen van coach Alex Pastoor oppermachtig. Het team van Alex Pastoor speelde vol op de aanval om de in Eindhoven opgelopen 0-1 achterstand snel recht te trekken. Het was het eigenlijk onvoorstelbaar dat met een 0-0 stand de rust werd bereikt. Er waren kansen voor Pascu, die niet werden benut. De grootste kans was evenwel voor het counterende Eindhoven. Brym schoot echter veel te slap in.In tweede helft werd Almere aanvankelijk dreigender, zeker toen Antony Limbombe na een klein kwartier het veld betrad. De tijd begon te dringen. Eindhoven wist het spel telkens slim te onderbreken, waardoor de Almeerders niet kon blijven drukken. Scheidsrechter Nagtegaal ging wel heel gemakkelijk in het toneelspel mee. Dyon Dorenbosch van Eindhoven mocht blij zijn dat hij aan een tweede gele kaart ontsnapte. Hij werd direct na de twijfelachtige beslissing naar de kant gehaald.

Eindelijk succes

In de tachtigste minuut was er dan eindelijk succes voor de strijdende Almeerders. Ilias Alhaft haalde op rechts de achterlijn en gaf voor aan Hilterman. Die tikte de bal achter zijn standbeen tegen keeper Borgmans aan, die daarmee feitelijk een eigen doelpunt scoorde.Twee minuten lag de bal aan de overkant op de stip vanwege een handsbal van Jorrit Smeets in het strafschopgebied. Amevor faalde niet: 1-1.
In de slotfase waren er nog twee grote kansen, maar de bal ging er niet in. In de extra tijd was het Limbombe die twee minuten voor tijd drie man passeerde en fraai de meer dan verdiende 2-1 binnenknalde.

Verlenging

In de verlening was Van La Parra die in de 109e minuut prachtig binnenkopte op een voorzet van opnieuw Alhaft die een geweldige invalbeurt had. Dat betekende 3-1 en de halve finale van de play-offs, ondanks een nog hele grote kans van Eindhoven. Barbet wist de gevaarlijke voorzet echter met een mooie sliding onschadelijk te maken.