(Archieffoto: Rien Moolhuizen)
(Archieffoto: Rien Moolhuizen)

Beschikbaarheid middeldure huurwoningen geregeld door raad

Algemeen

Beschikbaarheid middeldure huurwoningen geregeld door raad

Door Robert Mienstra

ALMERE – Middeldure huurwoningen blijven 25 jaar beschikbaar in de prijsklasse waarin ze oorspronkelijk werden aangeboden. Hierdoor komt er op lange termijn zekerheid voor huurders waarvoor de woningen bedoeld zijn. De raad ging op de Politieke Markt met deze wijziging van de verordening middeldure huurwoningen. De wijziging – voorgesteld door de PvdA en D66 werd met ruime meerderheid aangenomen.

Ook nam de raad een wijziging aan om Almeerders die een sociale huurwoning achterlaten voor een middeldure huurwoning voorrang te geven bij de toewijzing van zo’n middeldure huurwoning. Dit op initiatief van de SP. Verder wordt de inkomenseis om een middeldure huurwoning te huren op een maximum gezet om te voorkomen dat ontwikkelaars een te hoge huurprijs gaan vragen. 

Platform afgewezen

Een voorstel van de Partij voor de Dieren om één zoekplatform voor middeldure huurwoningen in te stellen haalde het niet. De argumenten voor dat platform waren dat Almeerders die een middeldure huurwoning zoeken nu minstens op tien websites moeten zijn aangemeld. Kjell van Wijlandt van de PvdD betoogde dat met één zoekplatform het zoeken voor naar heen middeldure huurwoning versimpeld zou worden. Wethouder Julius Lindenberg (VVD) van wonen betoogde echter dat onduidelijk was wie zo’n platform moest gaan betalen en dat het praktisch niet rond te krijgen zou zijn. De raad volgde dit inzicht en stemde tegen het plan van de Partij voor de Dieren.

Meer woningen

Uiteindelijk werd de nieuwe – gewijzigde - verordening middeldure huurwoningen door de raad aangenomen. Daardoor kunnen er elk jaar tussen de 500 en 1.000 middeldure huurwoningen bijkomen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto