Een ontwerptekening van tijdelijke woningen. (Foto: aangeleverd)
Een ontwerptekening van tijdelijke woningen. (Foto: aangeleverd)

Raad wil geen tijdelijke woningen aan Binderij in Literatuurwijk

Politiek

Motie PvdA voor 2000 tijdelijke sociale huurwoningen

Raad wil geen tijdelijke woningen aan Binderij in Literatuurwijk

Door Robert Mienstra

ALMERE – Een meerderheid van de gemeenteraad wil geen tijdelijke woningen aan de Binderij in Literatuurwijk. Een aantal partijen pleitte voor alternatieve locaties zoals Oosterwold-Midden en het Odeonpark.

Op de Politieke Markt van afgelopen donderdag bleek dat de gemeenteraadsleden oren hadden naar de argumenten van ondernemers aan bedrijventerrein de Binderij om er geen tijdelijke woningen te plaatsen. De ondernemers vrezen parkeeroverlast en voorzien klachten van bewoners over de vele vrachtwagens die op het terrein komen. De raad nam deze inzichten ter harte.

Alternatieven

Als alternatieven voor de Binderij werden Oosterwold-Midden en het Odeonveld in Stad aangedragen. Die laatste is een A-locatie bij de Cinemadreef, vlak bij het centrum, dat al jaren braak ligt. Probleem daarbij is de afdracht van BTW bij meerdere keren bebouwen. Al jaren zingen vage plannen rond om op die locatie een universiteit of een rechtbank te bouwen. De wethouder gaat over twee weken reageren op de voorstellen voor de alternatieve locaties.
Het college deed een aantal weken geleden een voorstel aan de raad om op drie locaties de afgesproken 600 tijdelijke woningen te bouwen: De Binderij, het Fanny Blankers-Koen Sportpark, en Nobelhorst. Over die 600 woningen is veel gesteggel in de raad en coalitie (zie voorpagina-artikel).

2000 tijdelijke woningen

Erik Theunissen van de PvdA kondigde een motie aan om het college op te dragen om in totaal 2000 tijdelijke sociale huurwoningen te gaan bouwen. De woningcorporaties hebben aangegeven dat zij die kunnen realiseren. Eibert Draisma van de SP gaf aan de PvdA te steunen bij dit initiatief. “We mogen dit aanbod van de corporaties niet afslaan”, zei hij. Maar het raadslid hield na afloop van de vergadering wel een slag om de arm: “We gaan in de fractie nog bespreken of dit voorstel van de PvdA voor meer sociale huurwoningen gaan mee-ondertekenen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto