Zangeres MAR. en gitarist Niels Janssens openen pleegzorgdag Triade Vitree. (Foto: Sylvia Huisman)
Zangeres MAR. en gitarist Niels Janssens openen pleegzorgdag Triade Vitree. (Foto: Sylvia Huisman)

Almeerse zangeres MAR. opent Pleegzorgdag

Algemeen

ALMERE - Almeerse pleeggezinnen van Triade Vitree werden zaterdag even extra in het zonnetje gezet. In Buurtcentrum de Ruimte konden zij elkaar ontmoeten en was er voor jong en oud van alles te doen en te beleven. Ontroerend was de muzikale opening door de Almeerse zangeres MAR. die uit eigen ervaring weet, hoe het is om op te groeien bij pleegouders. 

Speciaal voor de pleegkinderen zong zij, begeleid door gitarist Niels Janssens, het nummer ‘Met mij komt alles goed’. Ademloos werd geluisterd naar het openingsnummer dat, getuige de knikjes en schouderklopjes, bij veel kinderen en pleegouders herkenning opriep.

‘Jij kleurt de dag’

De pleegzorgdag, met als thema ‘Jij kleurt de dag’ is in samenwerking met steun en inzet van vrijwilligers en lokale samenwerkingspartners tot stand gekomen. Zo konden kinderen en volwassenen genieten van een welverdiende stoelmassage door de mensen van Touch of Eden, was er een dance clinic van United Dance Almere, en waren vele vrijwilligers deze dag paraat om met hun creativiteit en talent een bijdrage te leveren aan deze mooie dag.

Pleegouder iets voor jou?

Soms kunnen kinderen door omstandigheden tijdelijk of gedeeltelijk niet thuis wonen. Als in Almere voldoende pleeggezinnen zijn, kunnen alle kinderen in zo’n situatie ‘zo thuis mogelijk’ worden opgevangen, dichtbij hun familie en vrienden blijven en naar hun eigen school en clubjes blijven gaan. Pleegouder worden kan al vanaf een weekendje per maand. Wie interesse heeft kan voor meer informatie terecht op www.triadevitree.nl of vrijblijvend langskomen op een informatieavond.


Zangeres MAR. en gitarist Niels Janssens openen pleegzorgdag Triade Vitree. (Foto: aangeleverd) 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto