Bewoners protesteerden fel tegen de plannen op het Havenhoofd. (Archieffoto: aangeleverd)
Bewoners protesteerden fel tegen de plannen op het Havenhoofd. (Archieffoto: aangeleverd)

Gemeente wil Havenhoofd 7 kopen

Algemeen

HAVEN CENTRUM - De gemeente wil het perceel Havenhoofd 7 kopen van vastgoedontwikkelaar HBA Projectontwikkeling. Het stadsbestuur heeft daarvoor een voorstel gedaan dat binnenkort wordt besproken met de gemeenteraad. De totale aankoopsom bedraagt 1,75 miljoen euro. 

Drie jaar geleden wilde HBA Projectontwikkeling een hoge woontoren bouwen, pal voor een appartementencomplex dat daar al staat. Het leidde tot veel commotie bij de bewoners van dat complex, en ook in de gemeenteraad.
Naar aanleiding van deze bezwaren, een verzoek van de gemeenteraad, en de plannen die het stadsbestuur heeft met Almere Haven, is onderhandeld met HBA Projectontwikkeling over een andere plek voor het bouwen van huizen. Daarin is afgesproken dat de gemeente het stuk grond, waar nu al een gebouw staat, van HBA koopt. De vastgoedontwikkelaar koopt van de gemeente in stadsdeel Almere Poort een nieuw stuk grond om woningen te bouwen.

Raad moet nog akkoord gaan 

“Het is goed dat we intensief en langdurig hebben onderhandeld met HBA om het appartementencomplex Havenhoofd van de baan te krijgen”, zegt wethouder René Peeters. “Dit was namelijk een wens van de omwonenden en de gemeenteraad. De raad moet nu nog wel akkoord gaan met het aankoopbedrag, zodat er definitief geen woontoren aan het Havenhoofd komt. HBA kan daarna beginnen met bouwen in Olympiakwartier Oost in Almere Poort.”

Nieuwe bestemming

HBA Projectontwikkeling heeft drie jaar terug een vergunning aangevraagd voor de bouw van een woontoren op het Havenhoofd. Die wordt ingetrokken als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het stadsbestuur. De woontoren komt er in dat geval niet, en de gemeente gaat als nieuwe eigenaar van de grond op zoek naar een andere invulling van deze locatie. Zodra het proces voor deze ontwikkeling start, worden omwonenden hierbij betrokken, belooft de gemeente.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto