De mogelijke locatie van de kazerne (Foto: Google)
De mogelijke locatie van de kazerne (Foto: Google)

Almere maakt bezwaar tegen optie kazerne bij A27

Algemeen

 ALMERE – Het Almeerse college heeft bezwaar aangetekend tegen de plannen de plannen van het ministerie van Defensie om een kazerne te realiseren langs de A27.

Defensie is op zoek naar een terrein van 500 hectare voor een nieuw kazerneterrein. Er zijn vijf varianten neergelegd, vier daarvan liggen in Flevoland, waarvan één locatie langs de A27. Dat is weliswaar het grondgebied van Zeewolde, maar heel dicht bij Almere – in het ontwikkelgebied van Oosterwold.Het Almeerse college begrijpt de noodzaak van de ruimtebehoefte voor een nieuwe kazerne, maar is van mening dat het deze behoefte niet de ontwikkeling van Oosterwold niet wezenlijk mag beperken. Het gebied staat aangemerkt als woon/werk-gebied voor ongeveer 15.000 woningen. 

Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren vond dat het college eerst de gemeenteraad had moeten betrekken voordat de bezwaren werden opgesteld. De partij had namelijk ook de focus willen leggen op de geluidsoverlast voor mens en dier. Wethouder Julius Lindenbergh was het daar niet mee eens. “Het terrein is het grondgebied van Zeewolde. De gemeenteraad heeft zich in 2014 al uitgesproken voor woningbouw in dat gebied. Voor ons was dat het belangrijkste argument.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto