Poppodium De Meester.(Foto: Lisa Zilver)
Poppodium De Meester.(Foto: Lisa Zilver)

Brede raadssteun voor voor Poppodium De Meester

Politiek

ALMERE – De gemeenteraad lijkt structureel geld uit te willen trekken voor poppodium De Meester om zo de toekomst van de cultuurinstelling zeker te stellen.

Door Petra Onderwater en Marcel Beijer

In de begroting voor 2024 is structurele financiering van het poppodium aan de Meesterstraat opgenomen als een ‘afweegbare’ post. Het staat dus ter discussie. D66, CDA en Leefbaar Almere lieten eerder al weten dat ze het daar niet mee eens zijn en stelden een motie op waarin wordt voorgesteld om De Meester op de lijst van culturele instellingen te plaatsen, zodat structurele financiering wordt geregeld.
Donderdag, tijdens de Politieke Markt, sloten Almere Partij, SP en de Partij voor de Dieren zich bij die motie aan. Andere partijen gaven niet zo expliciet steun, maar lieten wel doorschemeren poppodium De Meester een warm hart toe te dragen.
Wethouder Kees Ahles (Financiën) deelde de zorg van de raadsleden, maar wees op de financiële situatie van de gemeente, waarbij er toch echt bezuinigd zal moeten worden. “Als de raad besluit geld aan De Meester te geven, gaat dat pijn doen bij een andere culturele instelling.”

Urgentie

Gerard Boekhoff, directeur-bestuurder van welzijnsorganistie De Schoor, waar de Meester onder valt, benadrukte vorige week nog eens de urgentie van het poppodium. “Het poppodium staat zelf niet ter discussie. Er is een heel breed en succesvol aanbod. Van tienerdisco’s en techno avonden, tot popbands, opkomende bands, talentontwikkeling, wedstrijden en Almeerse bands. Maar structurele subsidie is nog steeds niet gelukt. De onzekerheid die dat met zich mee brengt is funest voor een goed draaiend poppodium.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto