Poppodium De Meester.(Foto: Lisa Zilver)
Poppodium De Meester.(Foto: Lisa Zilver)

Toekomst podium De Meester onzeker zonder structurele financiering

Cultuur

STAD CENTRUM - De toekomst van De Meester is onzeker. Er is nog altijd geen structurele financiering en de aangekondigde bezuinigingsronde hangt als een donkere wolk boven het Almeerse poppodium. Vanavond praat de gemeenteraad over een motie van D66, CDA en Leefbaar Almere, die vinden dat De Meester zekerheid verdient.

“Poppodium de Meester dreigt te verdwijnen door een gebrek aan financiering. In een stad die groeit naar 350.000 inwoners is dit ondenkbaar. De Meester moet niet alleen blijven bestaan, maar ook kunnen groeien”, stellen de drie fracties. Zij stellen voor om structurele financiering vanaf 2025 te regelen, bijvoorbeeld door verlaging van het budget voor de Kunstlinie met eenzelfde bedrag. Ook willen zij dat het Poppodium onderdeel wordt van de lijst met instellingen die meerjarensubsidie van de gemeente zullen ontvangen.

Funest

Gerard Boekhoff, directeur-bestuurder van welzijnsorganistie De Schoor, onderschrijft de urgentie. “Het poppodium, dat onder De Schoor valt, is een belangrijke voorziening in onze stad”, benadrukt Boekhoff. “Er is een heel breed en succesvol aanbod, ten dienste van de stad en de inwoners. Van tienerdisco’s en techno avonden, tot popbands, opkomende bands, talentontwikkeling, wedstrijden en Almeerse bands.” Volgens Boeckhoff staat het poppodium zelf ook niet ter discussie. “Maar structurele subsidie is nog steeds niet gelukt. De onzekerheid die dat met zich mee brengt is funest voor een goed draaiend poppodium. Voor de medewerkersk, voor de vrijwilligers en ook voor de bands. Want 2025 lijkt misschien ver weg, maar voor de planning van een poppodium is dat natuurlijk overmorgen. Wij plannen maanden vooruit.”

Genomineerd voor Cultuurprijs

Poppodium De Meester is dit jaar overigens een van de drie genomineerden voor de Almeerse cultuurprijs. Volgens coördinator Melissa Duijn en marketing-manager Stefan Lushen is dat niet alleen een mooie waardering van het publiek, maar ook een belangrijk statement richting de politiek. “Een signaal dat we als popzaal niet stil moeten staan of zelfs verdwijnen, maar vooruit moeten bewegen en nog meer kunnen beteken voor de stad.” 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto