De organisatoren tijdens het Kersenbloesemfeest Almere van vorig jaar. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De organisatoren tijdens het Kersenbloesemfeest Almere van vorig jaar. (Archieffoto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Kersenbloesemfeest op zaterdag 30 maart

Algemeen

REGENBOOGBUURT - De 850 Japanse sierkersenbomen in de Regenboogbuurt staan weer in bloei. De stichting Regenboogbuurt organiseert op zaterdag 30 maart weer het Kersenbloesemfeest Almere. “In verband met de slechte weersverwachting komend weekend en de betere weersverwachting in het paasweekend hebben we gekozen voor 30 maart, ook al zitten we dan misschien zelfs al onder de bloesemsneeuw”, aldus Diana van Diepen namens de organisatie.

De periode tussen het eerste bloemetje en de volle bloesem duurt normaal gesproken minimaal een week, maar dit jaar kwamen de lange bomenlanen al binnen een paar dagen tot volle bloei. Tijdens de voorpret, waarbij op diverse binnenlocaties verspreid door Almere papieren bloesems werden gevouwen, was er geheel onverwacht dus ook al bloesempret buiten onder de bomen.

Picknicken

Tijdens het Kersenbloesemfeest kan er gezellig worden gepicknickt met buren, familie en vrienden onder de kersenbomen. Op de grasstrook langs het fiets/wandelpad in het midden van de Terracottastraat komen wat tafels en bankjes, maar iedereen mag ook zelf tafels en stoelen of kleden meenemen om op te zitten. Picknicken kan tussen 11.00 en 17.00 uur. 

Activiteiten

Het picknicken wordt opgeluisterd met gratis entertainment en activiteiten voor jong en oud rond het thema Japan. Denk aan papiervouwen (origami), bloesemtakken knutselen, bloesem schilderen, sudoku maken, maxi mikado spelen en haiku schrijven. Er zijn Japanse verhalen voor volwassenen en kinderen. Kinderen kunnen zich binnen het thema laten schminken voor de mooiste foto’s, bijvoorbeeld als geisha. Deze en andere activiteiten zijn tussen 12.00 en 16.00 uur.

Het Kersenbloesemfeest Almere wordt georganiseerd door Stichting Regenboogbuurt. Dankzij verschillende samenwerkingspartner en veel vrijwillige inzet, zijn alle activiteiten gratis. 

Like en volg de wekelijkse bloesem alert foto’s en het complete programma van het feest via www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere. Meer info vind je op www.regenboogbuurt.nl/kersenbloesemfeestalmere Deel vooral je mooiste bloesemfotos op socials via #kersenbloesemfeestalmere

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto