Er waren tal van activiteiten onder de bloeiende sierkersenbomen. (Foto: Pauli Langbein Koenders)
Er waren tal van activiteiten onder de bloeiende sierkersenbomen. (Foto: Pauli Langbein Koenders)

Bloesemperiode feestelijk afgesloten met Kersenbloesemfeest

Algemeen

REGENBOOGBUURT - Het kersenbloesemfeest heeft afgelopen zaterdag weer veel bezoekers getrokken naar de Regenboogbuurt. Er kon worden gepicknickt onder de bloeiende sierkersenbomen, maar er waren ook tal van activiteiten georganiseerd door de stichting Regenboogbuurt.

De periode tussen het eerste bloemetje en de volle bloesem duurt normaal gesproken minimaal een week. Dit jaar waren de 850 Japanse sierkersenbomen in de Regenboogbuurt binnen slechts een paar dagen tot bloei gekomen. In combinatie met het zeer wisselvallige weer, was het voor de stichting Regenboogbuurt een hele uitdaging om een datum voor het feest vast te stellen. Afgelopen zaterdag sloot Kersenbloesemfeest Almere 2024 de bloesemperiode af. Met dit feest wordt behalve de lente ook de bijzondere connectie tussen Japan en de Regenboogbuurt gevierd.

Geslaagd

De organisatie kijkt terug op een geslaagd feest. Van de beschikbare tafels en bankjes voor een picknick werd goed gebruik gemaakt. Buren ontmoetten elkaar en vreemden raakten met elkaar aan de praat. Bezoekers van ver buiten Almere waren speciaal voor het feest naar de Regenboogbuurt gekomen. Groot was de belangstelling voor de aikido demonstratie van Aikidojo Poort, maar ook de Japanse verhalenvertellers in kimono mochten rekenen op veel interesse. Voor de taalliefhebbers was er haiku en een minicursus Japans op Reis. Ook aan sport en spel was gedacht, met Maxi mikado en Maxi Bloesem memory op het gras. 

Boekje met bloesemfoto’s

Dit jaar waren de verschillende knutselactiviteiten voor jong en oud zoals origami, bloesem schilderen, bloesemtakjes maken, schminken en kalligrafie, in een tent bij elkaar gebracht. Dankzij verschillende sponsoren, een breed scala aan samenwerkingspartners en veel vrijwillige inzet, was het feest en alle activiteiten wederom gratis. De wekelijkse bloesem alert foto’s worden dit jaar gemaakt door dichteres Maria van Daalen. Zij voegt er als bonus telkens een gedicht aan toe. De laatste van dit jaar verschijnt op zaterdag 13 april. Naar verwachting zal dan alle bloesem verdwenen zijn. Daarna worden haar bloesemfoto’s en gedichten in een klein boekje gebundeld. Volg www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere voor foto’s van het feest en hoe je het boekje kunt bestellen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto